Philips SpeechLive med ny feature: Tale-til-tekst

Philips online dikteringsløsning SpeechLive kommer nu med en ny og meget spændende feature: Tale-til-Tekst.

Du kan være med til at teste Philips nye tale-til-tekst og komme med input og feedback til løsningen.

Speechlive tilbyder allerede talegenkendelse via deres Speech Recognition Service. Du indtaler din tekst, sender teksten til Speech Recognition Service, og efter ca. 5 minutter modtager du et dokument med teksten talegenkendt. På fagsprog kaldes det back-end recognition.

Tale-til-tekst er derimod talegenkendelse i  realtid. Du indtaler og ser teksten på skærmen med det samme.

Philips lancerer tale-til-tekst i en beta version. Det gør de for, at indsamle værdifuld data og feedback fra brugere. Løsningen forventes frigive senere i år og vi er snart klar med priser. I “beta-perioden” er det derfor helt gratis at anvende tale-til-tekst og feedback er meget værdsat.

 

Sådan taler-du-til-tekst i SpeechLive

Når du logger ind i SpeechLive, har den blå barre fået en ny knap, og barren ser nu sådan ud:

Den nye grønne knap åbner Tale-Til-Tekst vinduet. Al din data er sikker, skulle det ske at din browser eller computer pludselig lukker ned, så er din indtaling ikke mistet. Det bliver gemt i baggrunden og du kan fortsætte hvor du slap, når du åbner op igen.

Et klik på den røde knap starter optagelsen af et diktat. Når du er færdig, kan du sende det til din egen afskriver, eller til Speech Recognition Service

Tale-til-tekst vinduet, giver din en lang række muligheder!

Du kan starte og stoppe tale-til-tekst på den røde knap. Din talegenkendte tekst bliver indsat dér hvor din cursor er. Har du stoppet optagelsen, bruger du dit tastatur til at indsætte teksten det korrekte sted.

I den blå barre kan du vælge sprog, og du kan skifte mellem sprog. Lige nu er det muligt at vælge mellem 14 sprog.

Du kan bruge din stemme til at tilføje linier, linieskift og forskellige karakterer. De mulige stemmekommandoer ses ved tryk på ikonet i barren.

På settingsikonet kan du tilføje ord og sætninger, som ikke genkendes, måske fordi de er specielle for dit område.


Når du er færdig med din indtaling og lavet eventuelle tilretninger, så trykker du på ikonet “Finish” til venstre i den blå barre. Nu overføres notatet til SpeechLive og du kan downloade en RTL fil med den talegenkendte tekst. Du kan senere downloade RTL filen samt lydfilen til din computer.

Ønsker du istedet at slette notatet, trykker du på “Close” ikonet.

Er du blevet nysgerrig på Philips Speechlive, kan du prøve det helt gratis i 30 dage, kom igang nu: