Philips SpeechOne; headset til talegenkendelse i støjfyldte lokaler

 

Læs længere nede hvad Jacob og Henrik fortæller om SpeechOne.

Sidder I flere i samme lokale, er SpeechOne det perfekte valg til talegenkendelse

SpeechOne’s mikrofon sidder nemlig så tæt på munden, at du kan talegenkende selv i støjfyldte lokaler.

Der findes mange headsets hvor mikrofonen sidder tæt på munden, så hvad gør SpeechOne så speciel?

De fleste headsets er udviklet til skype og telefonopkald i call center og kontorer, hvor vi taler med en anden person, som vi altid kan bede gentage, hvad de sagde, hvis vi bliver forstyrret eller der er støj omkring os.

SpeechOne er udviklet til at filtrere den unødige støj væk og kun opfange din stemme, som den derefter gengiver på skrift. Det gør den ret præcist.

Trådløs frihed som ingenting vejer

Du er fri for ledninger på bordet og kan bruge det til VoIP kald. Headsettet vejer bare 81g, og er designet ergonomisk, så det sidder rigtig godt på hovedet, du mærker faktisk knap nok at du bærer det.

 

Jacob og Henrik om Philips SpeechOne:

Jeg har kun rosende ord til SpeechOne headset.
– Det har lav vægt
– Usædvanlig god mikrofon der kan placeres meget tæt på mund i forhold til andre sæt jeg havde på prøve
– Det er nemt at finde en god pasform/indstilling på headsettet, således det sidder godt på hovedet
– Gode muligheder for at placere headsettet, så man ikke får irritationer i hovedbund eller andre steder

Jeg bruger meget genvejstasterne, derfor er den største gevinst med SpeechOne headsettet, at jeg har fået venstre hånd fri, så jeg bedre kan bruge genvejstasterne. Det samme gælder også når jeg skal måle noget, at det kan jeg hurtigt sætte i gang, mens jeg indtaler.

Min arbejdsstilling har jeg fået fokus på og ændret. Før sad jeg mere skrå for skærmen, fordi den ene hånd holdt en mikrofon, nu sidder jeg bedre og mere naturligt.

Headsettet er trådløst, så nu ligger der ikke mere ledninger hen over bordet, de var altid i vejen.

Min kollega bruger også headsettet, hun havde museproblemer, som nu er afhjulpet, fordi hun ikke behøver at bruge tommeltotten til tastearbejde.

Mikrofonen sidder tæt på munden, og det giver en meget bedre optagelse. Vi sidder to på kontoret og da jeg brugte håndholdt mikrofon, opfangede den ofte min kollegas tale. Det gav en masse ekstra arbejde med korrektioner. Fordi mikrofonen sidder helt tæt på munden, så er følsomheden mindre og støjgenerne er stort set filtreret fra.

Så er headsettet også bare lækkert at have på, det er blødt, det vejer ingenting og så er det let at tage på.

Jeg har jo så måttet lære nogle nye funktioner med fodkontollen, og med alderen er det bare lidt sværere at ændre vaner. Jeg skal vænne mig til at optageknappen skal holdes nede, mens jeg taler, og først slippes når jeg holder pause. Fodkontrollen har 4 knapper og foden skal lige lære at ramme de rigtige. Sjovt nok så er det lettere at fange F1 knappen med foden, end det var med den håndholdte mikrofon.