Verdane etablerer ny koncern inden for sundhedsteknologi med Conscriptor og Max Manus

Den nordeuropæiske vækstkapitalfond Verdane investerer i norske Max Manus og svenske Conscriptor, og laver en ny koncern på det nordiske marked. Max Manus og Conscriptor er markedsledere inden for transkribering og talegenkendelse for sundheds- og omsorgssektoren i henholdsvis Norge, Danmark og Sverige. Selskaberne fusioneres til en nordisk sundhedsteknologikoncern med en årlig omsætning på SEK 250 mio.

Igennem udvikling af digitale løsninger, ønsker koncernen, at hjælpe sundhedspersonale og plejeinstitutioner med at frigive mere tid til patientomsorg.

“Max Manus’ organisation i Danmark er uændret, og vores fokus vil fortsat være på at beholde og styrke vores stærke position som Danmarks førende leverandør af taleteknologiske løsninger til sundhedssektoren og til den kommunale sektor.

Vi får nu fremadrettet en meget spændende partner i ryggen, der har fokus på at udvikle teknologiske løsninger, der skaber vækst. Dette er vi sikre på, vil komme alle vores kunder til gode.

Helt konkret er det business as usual for vores samarbejde med vores kunder og partnere, men dette vil give os en del spændende muligheder på sigt også i kombination med udviklingen af nye talegenkendelsesløsninger til det danske marked.” udtaler Martin Elster, administrerende direktør hos Max Manus.

Læs hele pressemeddelelsen herunder

Verdane etablerer ny koncern inden for sundhedsteknologi med Conscriptor og Max Manus med henblik på at fordoble patienttiden i Norden

OSLO/STOCKHOLM – Den nordeuropæiske vækstkapitalfond Verdane investerer i Conscriptor, Sveriges førende virksomhed inden for udvikling af medicinsk journaldokumentation og dikteringssoftware, og Max Manus, som er Skandinaviens førende leverandør af software til talegenkendelse og diktering. Selskaberne fusioneres til en nordisk sundhedsteknologikoncern med en årlig omsætning på SEK 250 mio. med speciale inden for medicinsk transskribering og talegenkendelse. Koncernen har en vision om at hjælpe sundhedspersonale og plejeinstitutioner til at skabe markant mere tid til direkte patientkontakt ved at digitalisere administrations- og dokumentationsprocedurerne i sundhedssektoren.

“Vi bliver den førende virksomhed i Norden med hensyn til at frigøre tid til patientkontakt. I dag er det kun 30% af sundhedspersonalets tid, der bruges sammen med patienterne. Spørgsmålet om mere patienttid er et af de mest aktuelle i vores sundhedssektor og ligger øverst på dagsordenen hos både de offentligt ansatte og politikerne. Det er vores ambition at fordoble patienttiden i Norden ved brug af vores transskriberings- og talegenkendelsesteknologi. Det er en konkret og effektiv metode til at digitalisere vores sundhedssektor og anvende kunstig intelligens for derved at lette de daglige opgaver for sundhedspersonalet,” udtaler Conscriptors administrerende direktør, Henric Carlsson.

Conscriptor er Sveriges førende virksomhed inden for udvikling af medicinsk journaldokumentation og dikteringssoftware til hospitaler og sundhedsklinikker, og selskabet har fem gange været kåret som Gazellevirksomhed af Sveriges førende erhvervsavis, Dagens Industri. Selskabet har bl.a. udviklet Europas mest populære medicinske dikteringsapp, MedSpeech.

“Der er et stort potentiale i Norden for at udnytte ny teknologi til at øge effektiviteten i sundhedssektoren. Administrative og rutinemæssige procedurer vil i stigende grad blive digitaliseret. Conscriptors og Max Manus’ erfaring og tekniske løsninger inden for sundhedsdokumentation og talegenkendelse har potentialet til grundlæggende at forbedre de administrative procedurer i sundhedsvæsnet og markant øge den tid, som sundhedspersonalet har til rådighed til patientkontakt, ” fortæller Jakob Tolleryd, Partner hos Verdane.

“Sundhedsvæsnet i hele Norden er allerede under stort pres som følge af COVID-19. Effektive digitale løsninger kan være med til at øge kapaciteten i hele systemet og dermed gøre det bedre rustet til at håndtere krisesituationer. Conscriptor og Max Manus vil tilsammen kunne hjælpe vores velfærdssystemer med at takle de mangeårige problemer med ressourceknaphed og arbejdsrelateret stress,” udtaler Martin Elster, administrerende direktør hos Max Manus.

Max Manus er Skandinaviens førende leverandør af software til talegenkendelse og diktering til private virksomheder og den offentlige sektor. Selskabets produkter anvendes hver dag af flere end 10.000 læger i Norden.

Investeringen foretages af Verdanes fond Edda, som har aktiver for SEK 3 mia. Conscriptor og Max Manus bliver en del af Verdanes softwareportefølje, som indeholder flere end 20 andre virksomheder, herunder Freespee, HappyOrNot, Hive Streaming, Talentech og Scanmarket.

Om Verdane

Verdane er en vækstkapitalfond, som samarbejder med ambitiøse teknologibaserede virksomheder i Nordeuropa for at hjælpe dem med at opnå vækst på de internationale markeder. Verdane var i 2003 blandt de første til at foretage porteføljeopkøb i Nordeuropa, og i 2018 lancerede kapitalfonden en komplementerende fondsstrategi med fokus udelukkende på direkte investeringer. Verdanes otte fonde har kapitaltilsagn på samlet EUR 1,8 mia. og har foretaget over 120 investeringer i vækstsektorer, herunder højteknologisk industri, e-handel, enterprise software, energi- og ressourceeffektivitet og finansielle ydelser. Verdane investerer i førende virksomheder som f.eks. Confirmit, Danelec Marine, Dapresy, inRiver, HappyOrNot, Talentech, og Smava. Verdane har over 50 medarbejdere fordelt på kontorer i Berlin, København, Helsinki, London, Oslo og Stockholm, som alle arbejder på at gøre Verdane til den bedste vækstpartner i Nordeuropa. www.verdane.com

Om Conscriptor

Conscriptor er Sveriges førende leverandør af medicinsk journaldokumentation og dikteringssoftware til hospitaler og sundhedsklinikker og har en vision om at skabe mere patienttid gennem digitale løsninger til administration og dokumentation i sundhedssektoren. Conscriptor er grundlagt i 2006 på øen Orust og har over 200 medarbejdere. Conscriptor har udviklet Europas mest populære medicinske dikteringsapp, MedSpeech, og står for tæt ved 10% af al medicinsk journaldokumentation i Sverige i dag. Conscriptor har fem gange været kåret som Gazellevirksomhed af Sveriges førende erhvervsavis, Dagens Industri. www.conscriptor.se

Om Max Manus

Max Manus er et norsk teknologiselskab med speciale i kommunikation og teknologiløsninger til sundhedssektoren. Selskabet er grundlagt i Oslo i 1946 af den norske modstandshelt Max Manus og er Skandinaviens førende leverandør af løsninger inden for talegenkendelse og medicinsk diktering til hospitaler, sundhedsklinikker, kommuner og den offentlige sektor. Max Manus har aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige og har over 50 medarbejdere fordelt på kontorer i Oslo, Århus, København og Göteborg. Max Manus’ produkter anvendes hver dag af flere end 10.000 læger. www.maxmanus.no

Kontakt

Henric Carlsson
Administrerende direktør, Conscriptor
henric.carlsson@conscriptor.se
+46 73 029 99 09

Martin Elster
Administrerende direktør,
Max Manus
martin.elster@maxmanus.com
+47 91 55 67 83

Jakob Tolleryd
Partner,
Verdane
jakob.tolleryd@verdane.com
+46 70 964 23 80