Talegenkendelse og stemmestyring

Brug teknologien dér hvor den giver mening og gør en forskel!

Prøv stemmestyring og talegenkendelse gratis

Du kan helt gratis prøve vores hostede løsning

Arbejder du inden for det sundhedsfaglige område, kan du prøve vores hostede talegenkendelsesløsning med stemmestyring gratis i 30 dage.

Det kan være svært at ændre rutiner, så vi hjælper dig godt i gang

Omlægning af arbejdsrutiner og introduktion til nye teknologiske løsninger kan give anledning til store frustrationer i en travl hverdag. Vi lægger stor vægt på, at du og dine medarbejdere forstår og kan bruge de nye IT-løsninger. Det kræver tillid og troværdighed, som du trygt kan have.

Vi står altid til rådighed og klar til at rådgive dig

Vores løsninger bygger på et fagligt og teknisk stærkt grundlag, og 10.000 tilfredse brugere er i sig selv en blåstempling og anerkendelse af vores løsninger og implementeringen af dem. Vi står altid til rådighed og er klar til at vejlede og rådgive, så vi i fællesskab sikrer, at løsningen skaber værdi for dig, dine kollegaer og dine ansatte – nu og i fremtiden.

Stemmestyring og talegenkendelse skaber allerede værdi i dag, inden for en lang række fagområder

Praktiserende læge

Fokuser på det du brænder for

Hos os får du mere end bare et tale-til-tekst program!

Når tiden er knap, sættes nærheden til patienterne under pres. Resultatet kan være bekymringer i forhold til patienternes tryghed og sikkerhed.

Men når dine faglige observationer og iagttagelser bliver til konklusioner og diagnoser, kan du med talegenkendelse indtale data direkte i journalen. Det frigør værdifuld tid, som i stedet kan bruges med patienten.

Kommuner

Lad teknologien arbejde for dig

Talegenkendelse er vejen til flere varme hænder!

Med talegenkendelse kan data indtales direkte i fagsystemet, og værdifuld tid spares. Således bliver kolde fingre på et tastatur til varme hænder – og den sparede tid kan veksles til omsorg og pleje.

Regionshospitaler

Få mere tid til dine kerneopgaver

Talegenkendelse er en god forretning!

Talegenkendelse er en oplagt mulighed for at udnytte værdifulde ressourcer bedre.

Et menneske taler typisk 3-4 gange hurtigere, end det skriver. Talegenkendelse omdanner øjeblikkeligt tale til tekst, og den enkelte patientjournal er således opdateret korrekt i samme øjeblik, observationerne og konklusionerne er udtalt.

Det er en enkel, men genial vej til at frigøre tid og ressourcer – og reducere antallet af fejl. Derfor er talegenkendelse en god forretning, som giver større patientsikkerhed og mere sundhed for pengene.

Hjælpemiddel

Skån dine led og muskler

Talegenkendelse forebygger arbejdsskader!

Talegenkendelse og stemmestyring sparer tid, men forbedrer også arbejdsmiljøet i kraft af de ergonomiske fordele. Personalet bruger tastaturet væsentligt mindre , og det reducerer risikoen for problemer med håndled, nakke og ryg.

Og det indebærer i sidste ende økonomiske fordele på grund af færre sygemeldinger.

SPØRGSMÅL VI OFTE BESVARER

Er der nogle krav til min PC?

Ja, for at talegenkendelsen fungerer optimalt, skal din PC opfylde nedenstående minimumskrav. Gør den det, kan du komme i gang nu.

 • En mellemklasse-CPU med flere kerner, f.eks. en Intel Core i5
 • RAM: Minimum 4 GB installeret
 • HDD: Minimum 6 GB ledig harddiskplads
 • USB: 1 ledigt stik til en SpeechMike mikrofon
 • Operativsystemet skal være Microsoft Windows 7, Windows 8 eller Windows 10, opdateret til sidste nye servicepack.
 • .NET 4.6 skal være installeret på pc’en
 • Kommunikationen skal foregå via TCP/IP
 • Minimum 100 Mbit internt netværk

Dernæst skal vi via dit journalsystem kunne kommunikere med sundhedsdatanettet. Tillader dit journalsystem ikke det, tilbyder vi en VPN forbindelse til kr. 135,- ekskl. moms pr. måned.

Kan jeg bruge talegenkendelse?

Vores talegenkendelse understøtter sundhedsfaglige termer og ord, så har du brug for talegenkendelse til at dokumenterer i en patientjournal eller tilsvarende fagsystem, så er det oplagte valg talegenkendelse fra Max Manus.

Kan jeg prøve, inden jeg beslutter mig?

ja, alle kan prøve talegenkendelse i 30 dage helt gratis. Tryk på knappen “Ja tak, jeg vil gerne prøve talegenkendelse gratis i 30 dage” ovenover og udfyld formularen.

Jeg vil gerne i gang, hvad gør jeg?

Tryk på knappen “Ja tak, jeg vil gerne prøve talegenkendelse gratis i 30 dage” ovenover og udfyld formularen.

Derefter sker følgende:

 • Vi fremsender en kontrakt til dig, som vi sammen underskriver
 • Vores helpdesk kontakter dig og i aftaler datoer for installation og undervisning
 • Helpdesk installerer talegenkendelse på de pc’er du ønsker at anvende, dette gør de remote
 • Undervisningen varer 1,5 – 2 timer og foregår i din klinik
 • Efter endt undervisningen starter 30 dages gratis afprøvning
 • Vi følger selvfølgelig op på dig undervejs i forløbet og sørger for at hjælpe dig godt igennem
 • Efter 30 dage taler vi sammen. Hvis du ikke vil fortsætte, sender du mikrofonen tilbage til os, og så er det ellers helt gratis for dig at have prøvet det af. Hvis du derimod ønsker at fortsætte, så byder vi dig velkommen til Max Manus

Er talegenkendelsen integreret i min journal?

I EG Clinea, Novax og XMO kan du navigere i din journal, og indsætte din dokumentation alene ved at tale.

Vores talegenkendelsesprogram QuickNote er integreret, det betyder, at du indtaler din tekst i QuickNote og laver de få korrektioner der eventuelt måtte være. Når du er færdig, trykker du OK på mikrofonen, hvorefter din tekst automatisk indsættes i journalen. Du kan afprøve helt gratis i 30 dage og selv opleve hvor let og hurtigt det er.

Hvor hurtigt lærer talegenkendelsen hvad jeg siger?

Det er lidt forskelligt fra person til person, og du kan påvirke det rigtig meget selv.

Jo mere tid du bruger i starten på at rette de genkendelsesfejl der er, jo hurtigere lærer programmet dig at kende og jo færre rettelser vil der være fremover. Vi anbefaler at du afsætter ekstra tid i prøveperioden til at lære talegenkendelsen at kende. Først og fremmest er det vigtigt at lære at bruge den nye teknologi, derefter jo bedre tid du har til at rette teksten igennem, jo mere vil det lønne sig på sigt, da du så skal rette meget mindre og ofte slet ikke.

Jeg har ikke tid til at korrigere teksten, kan det gøres på anden måde?

Ja det kan din sekretær gøre via Korrekturmodulet, som er et tilkøb.

Det fungerer sådan,  at du indtaler teksten og gemmer den. Derefter kan din sekretær åbne teksten, aflytte og korrigere for fejl. På den måde bliver din profil stadigvæk trænet til at lave færre fejl. Når teksten er korrigeret, indsætter din sekretær teksten i journalen.

Jeg er udlænding, kan jeg bruge talegenkendelse?

Ja bestemt. Alle brugere får deres helt egen talegenkendelsesprofil. Din profil lærer derfor dig og din dialekt og accent godt at kende.

Omvendt ordstilling, er det et problem?

Talegenkendelse er tale-til-tekst. Det betyder, at programmet skriver nøjagtig det du siger og i den rækkefølge du siger ordene.

Overholder i persondataforordningen?

Ja. Vi passer godt på dine oplysninger og behandler alle dine data med største fortrolighed. Vi har som en del af den kontrakt vi sammen indgår, udførligt beskrevet hvordan vi behandler dine data.

Kan jeg bruge talegenkendelse på flere PC’er?

Ja, du kan få talegenkendelse installeret på alle de PC’er du anvender til dit dokumentationsarbejde, også hvis du har en hjemmearbejdsplads. Din PC skal bare opfylde vores minimumskrav, som du finder i det første første spørgsmål.

Vi installerer remote, det betyder, at vi ikke kommer ud til dig i klinikken, men at vi via TeamViewer hjælper dig fra vores kontor med installationen. De PC’er du ønsker at anvende skal derfor have forbindelse til internettet, sådan at vi kan få adgang til dem.

Jeg har hørt, at man skal indlæse eventyr før man kan komme i gang?

Det skal du ikke. “I gamle dage” anbefalede man at en ny bruger skulle indlæse eventyr, sådan at programmet kunne lære brugerens dialekt og talemåde at kende. Det er ikke nødvendigt mere, programmet er blevet mere intelligent siden da.

Kan jeg arbejde hjemmefra?

Ja sagtens. Vi tilbyder en VPN forbindelse til vores server, sådan at du kan arbejde hjemmefra. VPN forbindelsen koster 135,- kr. om måneden, og så kan du arbejde alt det du ønsker hjemmefra.

Talegenkendelse er en virkelig effektiv teknologi, som sparer mig en masse tid i mine arbejdsrutiner.

Før implementeringen af teknologien, oplevede vi ofte afskrivnings flaskehalse, hvilket resulterede i dynger af uskrevne patient noter.

Disse er nu elimineret, og patientjournalen er altid opdateret.

Per Wagner KristensenLedende overlæge, Ortopædkirurgisk afdeling, Sygehus Lillebælt

Den største fordel med talegenkendelse er, at patientdokumentationen øjeblikkeligt er tilgængeligt for kollegaer.

Det skaber en effektiv arbejdsgang og sikre en hurtigere, sikrere og effektiv behandling af patienten.

Per Kjærsgaard-AndersenOverlæge, Sygehus Lillebælt

Regionerne har i tiltagende grad, begrænset omsætningsudviklingen i primær sektor. Hvis vi vil optimere indtjeningen i vores klinikker, er vi derfor tvunget til at se kritisk på vores udgifter. En væsentlig omkostning er sekretærtimer i forbindelse med manuel afskrivning, denne post kan helt elimineres med indførslen af talegenkendelse.

Talegenkendelse gør det muligt, at allokere min sekretærs timer til andet klinisk arbejde, hvilket forbedrer rentabiliteten i min klinik. Ydermere er Cloud-løsningen økonomisk attraktiv, da anskaffelsesprisen ligger på et fornuftigt niveau.

Michael LüscherØre-, Næse-, Halslæge i Aarhus

Talegenkendelse har optimeret dokumentationsprocessen i min klinik. Foruden en fremragende genkendelse, giver teknologien mig mulighed for at definere personlige standardtekster, hvor jeg i udvalgte felter indtaler resultaterne af mine undersøgelser.

Navigationen til de forskellige felter, foregår via stemmen, hvilket gør dokumentationsprocessen effektiv. Teknologien giver mig muligheden for at lave et bibliotek med skabeloner til de undersøgelser jeg ofte udfører, hvilket sparer utrolig megen tid i dagligdagen.

Jeg kan varmt anbefale talegenkendelse fra Max Manus.

Kim FrostØjenlæge på Nykøbing Mors

Talegenkendelse har i den grad lettet min arbejdsdag, og samtidig reduceret min konsultations tid med ca. 3 minutter pr. patient. Hovedårsagen til at jeg valgte Max Manus Talegenkendelse var, at jeg havde PC belastningssyndrom i min højre arm.

Jeg havde gået til fysioterapi i næsten 2 år, uden synderlig forbedring. Allerede efter en måned med Talegenkendelse havde jeg ingen symptomer længere, og det har jeg fortsat ikke.

Charlotte FloridonGynækolog i Holbæk

Jeg er tilfreds med brugen af Max Manus, da jeg sparer tid i journalføringsarbejdet, da jeg meget hurtigt kan konstruere notatet ved talegenkendelse.

Derudover er brug af fraser en stor fordel, da de med en kort talekommando sættes ind i journalen og herefter let og hurtigt udfyldes i de tomme felter.

Lisbeth FalkenbergAlment praktiserende læge i Skive

Alt i alt må jeg sige, at jeg nødig vil undvære systemet!

Jeg er vel 85-90 % tilfreds med talegenkendelsen og formentlig mere, hvis jeg gjorde mig mere umage med at optimere det hele, indlære nye ord, tale tydeligt og diktere kommaer og andre tegn.

Korte diktater går bedst, længere afhandlinger eller mere almindelig tale kræver flere rettelser.

Jens EggertAlment praktiserende læge i Stensved

Vi har i klinikken anvendt MaxManus talegenkendelse i godt 12 år.

Vi kunne ikke forestille os en hverdag uden dette hjælpemiddel.

Alle større journalnotater dikteres i MaxManus og det er kun sjældent, at der er problemer med en korrekt gengivelse af det indtalte. Så både mit personale og jeg selv kunne ikke nå det samme og yde den samme service for vore patienter uden talegenkendelsen.

Kan kun anbefale dette glimrende hjælpemiddel!

Peter A. HaahrØre- Næse- halslæge i Vejle

Vi anvender talegenkendelse for at effektivisere vores arbejdsgang.

Diktatet er direkte i journalen straks efter konsultationen, evt. henvisning er lavet. Meget stor besparelse på personaleomkostningerne.

Vi har slet ikke lægesekretærer mere i vores praksis.

Ole Holm-ThomsenLægernes Hus i Langeskov

Vi har haft talegenkendelse i klinikken nu i 13 år. Det letter det daglige arbejde betydeligt.

Vi fik det, da vi var uden sekretær pga. dennes barsel. Vi kunne klare os med talegenkendelse og en klinikassistent i denne periode. Siden har vi ved brug af talegenkendelse sparet en halvdags sekretær stilling.

Det kan godt være man finder at det er dyrt at få installeret talegenkendelse, men det har hurtigt tjent sig ind og er en stor lettelse i det daglige klinik arbejde.

Bo Lasthein AndersenDermatolog i Svendborg

Anvender talegenkendelse fordi det er en stor hjælp i den travle hverdag.

Journalnotaterne bliver mere udførlige og specielt er jeg glad for talegenkendelse når jeg skriver attester til kommunen.

Sparer mange sekretær timer!

Lotta NielsenAlment Praktiserende læge i Sdr. Felding

Jeg anvender Max Manus, fordi det er tidsbesparende.

Inga SigsgaardØre- næse- halslæge i Viborg

Jeg bruger talegenkendelse for at spare tid og sparer ca. 1,5 timer om dagen og synes det fungerer rimeligt godt.

Ole MajgaardReumatolog, Reumatologisk klinik, Næstved Lægehus

Jeg har brugt talegenkendelse siden jeg startede min egen klinik og anbefaler meget gerne dette værktøj.

Lisbeth Stauffer BjerregaardHudklinikken Haderslev

I en travl speciallæge praksis er talegenkendelse en forudsætning for at klare sig uden sekretær. Med talegenkendelse dikterer jeg hurtigt og let direkte til patientjournalen. Kan let kombineres med brug af frasetekster og skabeloner.

Ebbe RønholmSpeciallæge i anæstesiologi, ph.d., Esbjerg Smerteklinik

I en travl fertilitetsklinik er en af de væsentligste funktioner telefonisk kontakt til patienterne som er i behandling.

Indførelsen af Max Manus talegenkendelse har givet os mulighed for at udvide vores telefontid med 2 timer dagligt i stedet for at beskæftige sekretær med skrivning. Dette har helt klart forbedret vore serviceniveau overfor patienterne.

Max manus systemet er der yderst sjældent problemer med, men sker det, er det vores opfattelse at problemerne bliver taget seriøst og meget hurtigt bliver afhjulpet.

Jeg har kun 1 problem med Max Manus: VI SKULLE HAVE VÆRET I GANG NOGET FØR”

Anders FaurskovFaurskov Fertilitet og Gynækologi

Jeg er tilfreds med talegenkendelsessystemet fra Max Manus. Talegenkendelse gør, at jeg kan afslutte mine journalnotater med det samme efter konsultationen, eller gemme dem og gøre det senere, eller få sekretæren til at gøre det.

Hvis sekretæren læser korrektur, føler hun, det går hurtigere end hvis hun skulle skrive efter diktat.

Talegenkendelse medfører også, at jeg er mindre sårbar overfor etc. sygdom fra sekretæren.

Økonomisk er udgiften relativt hurtigt tjent ind ved evt. reduceret sekretær forbrug, samt muligheden for at allokere sekretæren til andre og mere udfordrende opgaver end at sidde og afskrive diktater hele dagen.

Unni Elmer JeppesenNeurolog i Odense

Vi tilbyder 3 abonnementstyper på vores hostede talegenkendelsesløsning

Hver især dækker forskellige behov!

Uanset hvilken type du vælger, har du altid fri support hos os, og kan derfor til enhver tid henvende dig til vores helpdesk for spørgsmål og hjælp.

Oprettelse inkluderer installation, undervisning og mikrofon. Oprettelse betales kun hvis du efter de 30 dage ønsker at fortsætte med at anvende talegenkendelse.

 • Grundpakke
 • – du taler-til-tekst og dit fagsystem er opdateret med det samme
 • kr. 1.400
 • Abonnement pr. måned pr. bruger
  _________

  Inkl. talegenkendelse
  _________

  Fri support
  _________

  Oprettelse kr. 11.904,-

 • Grundpakke med AudioNote
 • – til dig der ønsker at bruge både talegenkendelse og diktering
 • kr. 1.500
 • Abonnement pr. måned pr. bruger
  _________

  Inkl. talegenkendelse
  Inkl. AudioNote diktatmodul
  _________

  Fri support
  _________

  Oprettelse kr. 12.404,-

 • Grundpakke med Korrektur
 • – din sekretær korrigerer din talegenkendte tekst og opdaterer fagsystemet for dig
 • kr. 1.629
 • Abonnement pr. måned pr. bruger
  _________

  Inkl. talegenkendelse
  Inkl. korrekturmodul
  _________

  Fri support
  _________

  Oprettelse kr. 12.054,-